A K2-vitamin egészségügyi előnyei

A K2-vitamin felhasználása

A kutatók és a szakértők azt állítják, hogy a K2-vitamin számos egészségügyi problémát képes kezelni, többek között szívbetegségekkel és a csontritkulással is felveszi a versenyt. Rendszeres használata során valószínűsíthető, hogy a rák bizonyos formáival szemben is véd. Persze nagyon fontos beszélnünk orvosunkkal, mielőtt rendszeresen el kezdenénk szedni a K2-vitamin kiegészítőket.

zold-zoldseg-k-vitamin

Szívbetegségek

Számos tanulmány utal arra, hogy a K2-vitamin nagy mennyiségben történő fogyasztása csökkentheti a szívbetegségek kockázatát. Egy 2004-es tanulmány, amit a Journal of Nutritionban publikáltak a táplálkozással bevitt K1- és K2-vitamin hatását elemezték 4807 emberen és úgy találták, hogy jelentősen alacsonyabb volt mindkét vitamin szintje azoknál, akiknél szívkoszorúér-betegségeket és érelmeszesedést tapasztaltak. Ezenkívül a kutatók azt is megállapították, hogy a K2-vitamin rendszeres bevitelével kisebb a valószínűsége annak, hogy az adott személy meghaljon szívbetegségben.

Mi több, egy 2010-es felülvizsgálat során, ami a Maturitas folyóiratban jelent meg, az is kiderült, hogy a K2-vitamin véd  szív- és anyagcsere betegségekkel szemben (mint például a szívbetegségek, a 2-es típusú cukorbetegség és a metabolikus szindróma). Öt tanulmány elemzése során kiderül, hogy a K-vitamin-fogyasztás és a kardio-anyagcsere betegségek előfordulása fordítottan arányos.

A csont egészsége

Egyes kutatások bebizonyitották, hogy a K2-vitamin fokozza a csontok egészségét, illetve csökkenti a csontritkulás kockázatát. Egy 2004-es jelentés a Current Pharmaceutical Designból beszámol arról, hogy a tudósok felmérték a rendelkezésre álló kutatásokat, melyek a K2-vitamin és a csontritkulás kapcsolatát vizsgálták és az eredmények azt mutatták, hogy a K2-vitamin nagymértékben képes stimulálni a csontképződést, illetve elnyomja a korral összefüggő csontritkulási gondokat is. A K2-vitaminról úgy tűnik tehát, hogy képes fenntartani a csontsűrűséget és megelőzi az osteoporotikus csonttöréseket az olyan betegeknél, akiknél életkorral összefüggő csontritkulás tapasztalható.

Egy újabb kutatást tett közzé a Current Drug Safety, amely során a kutatók megállapították, hogy, ha a K2-vitamint biszfoszfonárral ötvözik, akkor meg lehet előzni a posztmenopauzában lévő, osteoporosisban szenvedő nők csonttöréseit.

K1-vitamin vs. K2-vitamin

A K1-vitamin, más néven fillokonin a K-vitaminnak az a formája, ami a növényekben megtalálható. A K-vitamin K2-vitamin formájában is elérhető, ami a menadion. A National Institutes of Health szerint a K1-vitamin gyorsabb hatású, erősebb és hatékonyabb bizonyos feltételek mellett, mégis néhány kutatás azt sugallja, hogy a K2-vitamin bevitel szélesebb körű egészségügyi ellátásra alkalmas. A K-vitamin mindkét formája biztonságos a legtöbb ember számára, de ettől függetlenül érdemes beszélnünk az orvosunkkal, mielőtt rendszeresen kezdenénk el fogyasztani.

K-vitamin termékek

BioCo K-2 vitamin 50mcgMegaPack 90 db tabletta

BioCo K-2 vitamin 50mcg MegaPack 90 db tabletta

Felhasználása ajánlatos mindazok számára, akik a normális csontozat fenntartását természetes K2-vitamin fogyasztással szeretnék segíteni.

Ár: 3790 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!