A K2-vitamin és a biztonság

A K2-vitaminhoz hozzájuthatunk az állati források, a kiegészítők, illetve bizonyos krémek segítségével, tehát nagyon könnyű pótolni. A K2-vitamin hiány egyébként is ritka, mivel a szervezetben található baktériumok képesek szintetizálni ezt a vitamint.

vitamin-arcpakolas

K-vitamin krémben is?

A K2-vitamin széles körben elérhető krémek formájában is, amelyekkel a különféle bőrbetegségeket lehet kezelni. A szakértők azt állítják, hogy a K2-vitaminos krémmel hatékonyan lehet csökkenteni a visszerek nagyságát, a sötét karikákat a szem alatt, a horzsolásokat, hegeket és stírákat, valamint ezzel a krémmel lehet gyógyítani a rosaceát és felgyorsítani a sebgyógyulást és az égési sérülések eltűnését is. A legtöbb esetben a K-vitaminos krémek más természetes anyagokat is tartalmazhatnak, például növényi kivonatokat és növényi olajokat is.

K-vitamin hiány

A K2-vitamin hiánya egy nagyon ritka állapot, csak akkor lép fel, ha a szervezet nem képes megfelelően felszívni a K-vitaminokat a bélrendszerben. Ezt a problémát okozhatják bizonyos betegségek (többek között a cisztás fibrózis, a lisztérzékenység és a Crohn-betegség), a hosszú távú az antibiotikumos kúrák vagy a véralvadásgátló gyógyszerek fogyasztása, illetve egy hemodialízis kezelés. a K2-vitamin hiányának jelei a vérzékenység és a véraláfutások megjelenése.

Biztonság

A K2-vitamin biztonságosnak tekinthető a legtöbb ember számára. Azonban figyelembe kell venni, hogy nagy mennyiségű K-vitamin káros lehet a terhes és szoptató nők számára, illetve a dialízisre szoruló és vesebetegségben szenvedő betegeknél is, valamint a véralvadási nehézségekkel küzdő embereknél is. Ezen túlmenően kölcsönhatásba léphet bizonyos táplálékkiegészítőkkel is (ideértve a koenzim Q10-et, valamint az E-vitamint).

A warfarin alapú gyógyszerek szedésekor is fontos figyelembe venni a bevitt K-vitamin mennyiségét, mivel a K-vitamin fontos szerepet játszik  véralvadásban, így ezen vérhígítók hatékonyságát csökkentheti.

K-vitamin termékek

BioCo K-2 vitamin 50mcgMegaPack 90 db tabletta

BioCo K-2 vitamin 50mcg MegaPack 90 db tabletta

Felhasználása ajánlatos mindazok számára, akik a normális csontozat fenntartását természetes K2-vitamin fogyasztással szeretnék segíteni.

Ár: 4190 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!