K2-vitamin rendeléseK2-vitamin

A K2-vitamin megfelelő bevitele

(0/0)

A K-vitamin egyik családja a zsírban oldódó fajtáknak, ahová a D-vitaminnal, az E-vitaminnal és az A-vitaminnal együtt soroljuk. A K2-vitamin nélkülözhetetlen a normális véralvadáshoz, éppen ezért nem véletlen, hogy a vitamin neve a koaguláció kifejezésből származik.

brokkoli-k-vitamin

A K2-vitamin nagy koncentrációban van jelen a zöld leveles zöldségekben, mint a spenótban, a káposztában, a karfiolban, a brokkoliban és a szójababban is, amelyek kiváló forrásai a K-vitaminnak. Ezenfelül a K2-vitamint a barátságos baktériumok is képesek szintetizálni a tápcsatornában.

A K2-vitamint a szervezet a májban és a zsírszövetben tárolja, így hiánya ritka, de előfordulhat olyankor, ha hosszú távon szedünk antibiotikumokat vagy bizonyos betegségekben szenvedünk, melyek károsíthatják az emésztőrendszer tápanyagfelszívó képességét. A K2-vitamin hiányának tünetei a véraláfutás, az orrvérzés, a fogínyvérzés, véres vizelet, széklet, vagy nehéz menstruáció.

Az Institute of Medicine a K-vitamin napi bevitelét a megfelelő vitaminok és ásványi anyag igények alapján határozza meg és az egészséges emberre vonatkoztatják. Fontos azt is megjegyezni, hogy a K-vitamin igénye változik az életkortól és a nemektől függően. A javasolt bevitel nem változik a terhesség és a szoptatás alatt. Viszont az fontos, hogy mielőtt el kezdjük rendszeresen szedni a K2-vitamint, konzultáljunk az orvosunkkal.

Megfelelő bevitel

A férfiak esetében:

1-3 éves korig: 30 mikrogramm naponta

4-8 éves korig: 55 mikrogramm naponta

9-13 éves korig: 60 mikrogramm naponta

14 és 18 év: 75 mikrogramm naponta

19+ éves korig: 120 mikrogramm naponta

A nők esetében:

1-3 éves korig: 30 mikrogramm naponta

4-8 éves korig: 55 mikrogramm naponta

9-13 éves korig: 60 mikrogramm naponta

14 és 18 év: 75 mikrogramm naponta

19+ éves korig: 90 mikrogramm naponta

Az Institute of Medicine nem tudja meghatározni a tolerálható felső szintet a K-vitamin esetében, így ha gondolkodik a szedésén, mint egy kiegészítő, kérjük, beszéljen orvosával.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).